Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Bu Milletin Arasına Ayrılık Sokulmasına Müsaade Etmeyeceğiz”

 Bu Milletin Arasına  Ayrılık Sokulmasına Müsaade Etmeyeceğiz”

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Sarıkamış Şehitlerini Anma organizasyonunun son gününde şehitlerimiz için düzenlediği Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” etkinliği gerçekleştirildi.

Yüz bine yakın vatandaşın katıldığı, Kızılçubuk Mevkii’nde başlayan 8,5 kilometrelik görkemli yürüyüş Ayyıldızlı tören alanında son buldu. Yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı. Yaklaşık 3,5 saatlik yürüyüşün sonunda kapanış töreni düzenlendi.

TBMM Başkanı Çiçek, "Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın. Mecbur kalmadıkça, vatanımız hain bir saldırıya uğramadıkça bir daha kan çiçekleri açmasın istiyoruz. Bunun için birliğimizi muhafaza etmeliyiz, Anadolu üzerinde emeli olanlara fırsat vermemeliyiz" diye konuştu.

TBMM Başkanı Çiçek, milletimizin sahip olduğu basiret ve feraset sayesinde fitne tohumu ekenlerin halkı birbirine düşüremediğine dikkat çekerek, "Bizler aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Geleceği inşa etmek için geçmişte yaşadıklarımızı unutmamalıyız. Eğer bugün güçlü bir devletimiz var ise geçmişte yaşadıklarından ders çıkaran basirete sahip aziz milletimiz olduğu içindir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da toplanan yüz bine yakın vatandaşa hitap ederken birlik ve beraberlik çağrısını tekrarladı. Bakan Çağatay Kılıç şöyle konuştu:

 “Burada yaşananlar ve ortaya konulan kahramanlılar her zaman hatırlanacak, hatırlanmalıdır. Buradaki amacımız değerli genç kardeşlerimize burada neler yaşandığını bizzat görmeleri ve hissetmelerini sağlamaktır. Ecdadımız buraya gelirken şehit olmayı hiçbir şekilde düşünmeden vatan için, kutsal değerleri için ve ne olursa olsun geri dönemeyeceklerini, canlarını vermeyi göze alarak geldiler. Burada koyun koyuna yatanlar aynı inançla, beraberce mücadele vermişlerdir. Biz işte bu ecdadın torunlarıyız ve bu bilinç ve inançla yolumuza devam ediyoruz. İlelebet bu yürüyüş devam edecek, bunu hiçbir şekilde engelleyemeyecekler. Hiç kimse bu milletin arasına ayrılık gayrılık sokamayacak buna biz müsaade etmeyeceğiz. Bu güne kadar nasıl müsaade edilmediyse, bu milletin gençleri bundan sonra da müsaade etmeyecektir.”

Bakan Çağatay Kılıç, “Çanakkale’de, Sakarya’da ve milli mücadelenin verildiği her yerde, ecdadın şehit düştüğü her yerde biz ecdadımıza ve medeniyetimize sahip çıkacağız. Bizim medeniyetimiz birlik ve beraberlik üzerinedir” diyerek gençlere ‘tarihimize sahip çıkın’ mesajı verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise şehitleri minnetle, şükranla yad ettiğini belirterek, "Allahuekber Dağları`nın eteklerinde olan 90 bine yakın misafirimizi, Allahuekber Dağları beyaz bir kar örtüsüyle her zaman tertemiz olsun diye kefenlemiş ve bağrında onları saklamaktır" şeklinde konuştu.

SOLOTÜRK Nefes Kesti
Konuşmaların ardından Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri ekibi SOLOTÜRK de Sarıkamış Harekatı`nın 100`üncü yılı dolayısıyla gösteri yaptı. Anma etkinliğine katılan TBMM Başkanı Çiçek, İçişleri Bakanı Ala ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da SOLOTÜRK`ün gösterisini vatandaşlarla beraber ilgiyle izledi.

Hatun Teyze de Oradaydı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Sarıkamış 100. Yıl Anma Programı’ için hazırlanan kamu spotunda yer alan Hatun Keskinol isimli teyze de  “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” idi. Bakan Çağatay Kılıç, yürüyüşte karşılaştığı Hatun Keskinol’un elini öptü.

Sarıkamış’taki yürüyüşün yanı sıra şehitleri anmak için 81 ilde de gençlerin ve vatandaşların katılımıyla yürüyüşler düzenlendi.